Floris Alberse

Inschrijven wachtlijst

Leider over jezelf

Persoonlijk leiderschap gaat over de vraag wie er aan het roer staat in jouw leven. Maak je bewuste keuzes die passen bij jouw pad, of reageer je op de automatische piloot op triggers van buitenaf?

Met persoonlijk leiderschap onderzoek je jezelf, je eigen gedragspatronen en het effect ervan op jezelf en je omgeving. Wat helpt je en wat belemmert je? Je bent in staat om keuzes te maken en congruent te handelen, zodat het gewenste resultaat ontstaat.

Een waardevolle sleutel is het vergroten van je bewustzijn over je overdracht en tegenoverdracht. Je kent het vast wel: je zegt iets tegen een medewerker en je krijgt een onverwacht heftige reactie. Wat speelt hier? En hoe zorg je dat je uit je eigen valkuilen blijft? Door te werken met overdracht en tegenoverdracht draag je als leider bij aan een open en veilige werkcontext, waarin je je collega’s ziet voor we ze zijn. Je grenst af waar nodig en moedigt aan waar gewenst. Je gaat voor in aanraakbaarheid en stevigheid.

Je zingevingsvragen horen ook bij persoonlijk leiderschap: Wat wil ik van het leven? En wat wil het leven van mij? De antwoorden raken aan jouw persoonlijke purpose, missie, roeping. In verschillende fases van ons leven en onze loopbaan kunnen de antwoorden een andere kleur krijgen. De context waarin je werkt speelt mogelijk mee. Waar word je blij van en in hoeverre matcht je persoonlijke missie met die van je organisatie?

Misschien heb je talenten die sluimeren en nu gevoed mogen worden. Je hebt bijvoorbeeld meer creativiteit in je waar nu geen beroep op wordt gedaan, of je financiële passie komt niet goed uit de verf. Welke talenten heb jij die je verder zou willen ontwikkelen? En hoe creëer je daar op een dienende manier ruimte voor? Door je eigen talent op een zinnige manier te gebruiken, kun je je levensgeluk en werkplezier vergroten, en bovendien collega’s inspireren.

Doel: zelf de regie nemen over je leven en werk en hierin bewuste keuzes maken

Lees meer over leiderschap

voor directeuren, bestuurders en toezichthouders uit profit- en non-profitorganisaties.

Plan jouw strategiesessie

We ontmoeten elkaar, verkennen je situatie en je vraag, en we stippelen een strategie uit om jouw doelen te bereiken. Desgewenst krijg je een voorstel voor een leiderschapstraject op maat.

FA_website_afbeelding

Wat kan ik voor je betekenen?

Volle agenda?

Het kan er wel eens bij inschieten om stil te staan bij de echte vragen in het leven en leiderschap.

Ik bied je graag drie reflectiemomenten aan: je ontvangt ze per mail en ze duren een paar minuten.

Zodat je je dag daarna met aandacht en focus kunt continueren. En op termijn wellicht meer plezier en voldoening ervaart.

Zin in drie reflectiemomenten?

Uitschrijven kan altijd met één klik. Je gegevens zijn veilig en worden nooit met anderen gedeeld.

Je agenda vol met overleggen?

Dan kan het er wel eens bij inschieten om stil te staan bij de echte vragen in je leven en leiderschap. Dat is wat ik regelmatig hoor van directeuren en bestuurders die contact met me opnemen.

Daarom bied ik je drie reflectiemomenten aan. Het zijn nano-retraites van een paar minuten die ik je per mail stuur. Zodat je je dag daarna met plezier en voldoening kunt continueren.

Nieuwsgierig?

Je gegevens bewaar ik zorgvuldig en ik deel ze nooit met anderen. Uitschrijven kan altijd met één klik.