Floris Alberse

Plan je strategiesessie

Over Floris

Floris Alberse Leiderschap faciliteert leiders die meer verbinding, voldoening en betekenisvol resultaat willen, in hun persoonlijke leven of in hun organisatie.

Ontwikkeling verwezenlijken

  • Ervaren sparringpartner voor directeuren, bestuurders en executives.
  • 7+ jaar gastdocent Leiderschap bij Nyenrode Business University.
  • 6+ jaar moderator bij het European Leadership Platform.
  • Rijke ervaring als vragensteller bij radio en tv.
  • Waarderend en confronterend.
  • Ik daag je persoonlijk uit.

Spiegel

Floris Alberse Leiderschap is opgericht door -hoe kan het anders- mij, Floris. De begeleiding van de leiderschapstrajecten verzorg ik grotendeels. Daarin werk ik, afhankelijk van de situatie en ontwikkelwens, samen met een team van collega’s: procesbegeleiders, teamcoaches, een illustrator, fotograaf, vormgever, vechtkunstenaar, pianist.

De ontmoeting met andere mensen hebben we nodig om goed te kunnen reflecteren op onszelf en om betekenis te ervaren. Een ander mens spiegelt je en laat je zien waar je zelf geen zicht op hebt. Juist in een ontmoeting ontstaat helderheid en vreugde over wie je bent en wat je te doen hebt.

We hebben de ontmoeting

met de ander nodig

om te leren.

Wat wil ik van het leven?

Vroeger thuis aan de keukentafel kreeg ik veel mee over maatschappelijke betrokkenheid en zingeving. Mijn vader vertelde open over zijn dilemma’s als bestuurder, mijn moeder vond haar zingeving meer vanuit het geloof. We discussieerden. Al vroeg in mijn leven was ik op zoek naar antwoorden op de vragen: waar draait het bij mij om? Wie ben ik? En hoe heb ik invloed op dat wat belangrijk is?

Ik ging sociologie studeren met bijvakken in psychologie en filosofie. Ik liep met veel plezier stage als loopbaancoach op de Universiteit van Amsterdam en voerde daardoor veel betekenisvolle gesprekken. Ik deed een tweede masteropleiding, nu in de journalistiek. Daar leerde ik nog beter kijken, luisteren en interviewen.

Als redacteur bij Pauw & Witteman, documentairemaker bij de VPRO en interviewer voor NRC roerde ik me in maatschappelijke vraagstukken met persoonlijke verhalen rondom duurzaamheid, integratie en natuurlijk leiderschap.

En wat wil het leven van mij?

Bij Nyenrode Business Universiteit kreeg ik de kans om colleges en workshops te verzorgen over storytelling en leiderschap. Wie ben je als leider? En hoe kun je mensen inspireren met echte verhalen? Ik ervaarde de vreugde van echte en verdiepende gesprekken, waarin mensen naar zichzelf en elkaar durven kijken. Zonder microfoon en camera erbij was dat toch een stuk eenvoudiger. Het gaf me voldoening om de resultaten van de sessies te zien, waarin leiders bewustere keuzes gingen maken. In hun eigen leven, in hun omgang met collega’s en in de koers van hun organisaties.

Als sparringpartner ontmoet ik nu dagelijks directeuren en bestuurders met wie ik betekenisvolle gesprekken voer. Op zoek naar wijsheid, toekomstgericht en met een focus op ontwikkeling. Ik combineer kennis uit de veranderpsychologie, organisatiesociologie en leiderschapsliteratuur. Het gaat daarnaast vooral om alignment: om werkelijk voor te gaan in houding en gedrag, daardoor leer ik zelf ook voortdurend in de ontmoetingen.

Samenwerkings-
verbanden

De heilige graal van verandering

Om mensen en organisaties effectief te begeleiden bij wezenlijke verandering volgde ik diverse intensieve opleidingen bij onder meer Phoenix Opleidingen. Ik leerde mijzelf nog beter kennen, inclusief kwaliteiten en valkuilen.

Leren en ontwikkelen is een proces van hoofd, hart en handen. Weten is makkelijk, toepassen is de uitdaging. Wijsheid is het verbinden van weten, voelen, intuïtie en doen. Ik werk daarom veel ervaringsgericht met wat er hier en nu is, ook tussen ons. Ik geef je directe feedback, omdat wat je in contact met mij laat zien, zo maar eens te maken kan hebben met je patronen buiten ons contact.

Mijn cliënten waarderen de echte ontmoetingen, mijn waarderende én confronterende vragen en de concrete stappen met blijvend resultaat. Je bent welkom als ‘heel’ persoon: met alles wat er is, wat er speelt, alle gedachten en emoties.

Kernwaarden

Betekenis voor jezelf, organisatie en maatschappij

Plezier en voldoening door je talent te gebruiken

Heelheid: welkom met alles wat er is

Ontwikkeling: antwoord geven op nieuwe impulsen

Meer over mij

Voorheen maakte ik documentaires voor onder meer de VPRO en Het Uur van de Wolf. Mijn documentaire over cabaretier en muzikant Vincent Bijlo ging in première op het Nederlands Film Festival. M’n documentaire De flat van mijn opa won de NTR Radioprijs. In de documentaire ‘Dokter, ik moet gelukkig zijn’ ging ik op zoek naar zingeving en sprak ik onder meer met Prinses Irene.

Aan de slag?

In een eerste sessie ontmoeten we elkaar, onderzoeken we je situatie en je ontwikkelwensen, en bespreken we effectieve interventies die aansluiten bij je persoonlijke situatie en desgewenst dat van je directieteam of organisatie.

Leiderschapstraject

Wat kan een leiderschapstraject voor jou betekenen? En wat zijn de ervaringen van directeuren en bestuurders die je voorgingen?

Geen directeur of bestuurder?

Ik maak regelmatig ruimte in mijn agenda voor mensen die niet in bestuurs- of directeursfuncties werken. Het zijn dan vaak levensthema’s die aan bod komen, zoals liefde, verlies, zingeving of persoonlijk leiderschap. Wil je een sessie met me inplannen? Bel of mail me.

Op de hoogte blijven van mijn aanbod rondom de levensthema’s liefde, verlies, zingeving of persoonlijk leiderschap? Schrijf je dan in voor deze nieuwsbrief:

FA_website_afbeelding

Wat kan ik voor je betekenen?

Volle agenda?

Het kan er wel eens bij inschieten om stil te staan bij de echte vragen in het leven en leiderschap.

Ik bied je graag drie reflectiemomenten aan: je ontvangt ze per mail en ze duren een paar minuten.

Zodat je je dag daarna met aandacht en focus kunt continueren. En op termijn wellicht meer plezier en voldoening ervaart.

Zin in drie reflectiemomenten?

Uitschrijven kan altijd met één klik. Je gegevens zijn veilig en worden nooit met anderen gedeeld.

Je agenda vol met overleggen?

Dan kan het er wel eens bij inschieten om stil te staan bij de echte vragen in je leven en leiderschap. Dat is wat ik regelmatig hoor van directeuren en bestuurders die contact met me opnemen.

Daarom bied ik je drie reflectiemomenten aan. Het zijn nano-retraites van een paar minuten die ik je per mail stuur. Zodat je je dag daarna met plezier en voldoening kunt continueren.

Nieuwsgierig?

Je gegevens bewaar ik zorgvuldig en ik deel ze nooit met anderen. Uitschrijven kan altijd met één klik.