Floris Alberse

Inschrijven wachtlijst

Leider in de maatschappij

We staan op een kantelpunt in de geschiedenis. De veranderingen spelen zich af op verschillende fronten: de gevolgen van covid-19, digitalisering, democratische onrust, verschuivende geopolitieke machtsbalansen, het opwarmende klimaat en de afnemende vitaliteit van onze ecologie. Nieuwe perspectieven winnen aan kracht, in de economie, sociologie, filosofie. Het is geen tijd van verandering, maar een verandering van tijdperk.

Leiders staan doordoor voortdurend voor dilemma’s. De vraagstukken komen van binnenuit de organisatie, waar medewerkers steeds vaker vragen om verandering. En de vragen komen van buitenaf: activisten, burgerinitiatieven, nieuwe dienstverleners, stakeholders. In toenemende mate ligt het handelen van bestuurders en directeuren onder het vergrootglas, in de media en soms ook in de rechtbank.

Waar jarenlang dezelfde taal gesproken werd en dezelfde omgangsvormen golden, lijkt dat nu in rap tempo te veranderen. We zien de opkomst van een nieuw soort politiek leiders, de toename van de invloed van sociale media en het belang van beeldvorming. Het samenwerken tussen verschillende partijen in een hele keten wordt steeds belangrijker, wat van bestuurders een andere manier van werken en communiceren vraagt. Kortom, deze tijd brengt onverwachte risico’s en onverwachte mogelijkheden.

Het mens- en wereldbeeld dat je hebt stuurt je alledaagse beslissingen. Blinde vlekken kunnen leiden tot impactvolle onbedoelde gebeurtenissen die jou en jullie afhouden van betekenisvol resultaat. Welke beelden heb je van de verschuivingen waarin we leven? Wat zie jij persoonlijk als hoopvol perspectief voor de toekomst? En hoe kun je bijdragen aan het realiseren van dat perspectief?

Doel: een praktische bijdrage aan een wereld die jij voor ogen hebt

Lees meer over leiderschap

voor directeuren, bestuurders en toezichthouders uit profit- en non-profitorganisaties.

Plan jouw strategiesessie

We ontmoeten elkaar, verkennen je situatie en je vraag, en we stippelen een strategie uit om jouw doelen te bereiken. Desgewenst krijg je een voorstel voor een leiderschapstraject op maat.

FA_website_afbeelding

Wat kan ik voor je betekenen?

Volle agenda?

Het kan er wel eens bij inschieten om stil te staan bij de echte vragen in het leven en leiderschap.

Ik bied je graag drie reflectiemomenten aan: je ontvangt ze per mail en ze duren een paar minuten.

Zodat je je dag daarna met aandacht en focus kunt continueren. En op termijn wellicht meer plezier en voldoening ervaart.

Zin in drie reflectiemomenten?

Uitschrijven kan altijd met één klik. Je gegevens zijn veilig en worden nooit met anderen gedeeld.

Je agenda vol met overleggen?

Dan kan het er wel eens bij inschieten om stil te staan bij de echte vragen in je leven en leiderschap. Dat is wat ik regelmatig hoor van directeuren en bestuurders die contact met me opnemen.

Daarom bied ik je drie reflectiemomenten aan. Het zijn nano-retraites van een paar minuten die ik je per mail stuur. Zodat je je dag daarna met plezier en voldoening kunt continueren.

Nieuwsgierig?

Je gegevens bewaar ik zorgvuldig en ik deel ze nooit met anderen. Uitschrijven kan altijd met één klik.