Floris Alberse

Inschrijven wachtlijst

Leiderschap als levenskunst

Je bent directeur of bestuurder. Veel mensen kijken naar jou. Ze willen visie, richting en duidelijkheid. Maar soms kom je op een punt waarop je vaststelt dat het niet meer werkt zoals je zou willen.

Leiderschap als
levenskunst

Je bent directeur of bestuurder. Veel mensen kijken naar jou. Ze verwachten iets van je. Maar soms kom je op een punt waarop je vaststelt dat het niet meer werkt zoals je zou willen, in je werk of in je persoonlijke leven.

Visie, moed en eigen-wijsheid

De invloed die je hebt als directeur of bestuurder kan groot zijn en vraagt zorgvuldigheid, moed en wijsheid. Je positie maakt het soms lastig om vragen die je jezelf stelt openhartig te delen met anderen. Je zoekt iemand van buiten je organisatie met wie je het eerlijke gesprek kunt voeren, die naast je staat en af en toe ruggesteun geeft. Zodat jij weer verder kunt, met meer verbinding, voldoening en betekenisvol resultaat.

Samen kijken we naar de vragen die jij inbrengt. Dat kunnen thema’s zijn in je persoonlijke leven en in het leiderschap van je organisatie. We onderzoeken de boven- en onderlaag, zodat je nog beter weet wat er speelt en aanvoelt wat wel en wat niet om een antwoord vraagt. We werken eraan dat je dichterbij je eigen-wijsheid komt, je relaties verbetert en focus geeft aan je roeping. 

Waar werken we samen aan?

Verbinding

Verbinding met jezelf en de mensen om je heen.

Voldoening

Voldoening en plezier in je leven en in je werk.

Resultaat

Betekenisvol resultaat voor alle stakeholders.

Floris werkte eerder met:

Zodat je weer lekker door kunt

Is ‘zelf doen’ een kwaliteit van je? Dat is vaak het geval bij mensen in leiderschapsposities. Misschien vraag je je af: ‘Is mijn vraag wel groot genoeg om Floris te bellen?’ Nou, soms is het juist fijn om naar je situatie te kijken voordat-ie uit de hand loopt. Misschien kun je met één ontmoeting alweer lekker door.

Thuis meer liefde en stabiliteit

‘Mijn leiderschapstraject bij Floris heeft veel veranderd. Ik combineer nu mijn resultaatgerichtheid met meer verbinding met collega’s. Daardoor zie ik nieuwe ideeën en mooie resultaten ontstaan. Bovendien ervaar ik thuis meer liefde en stabiliteit.’

Directeur

Deze ervaring is op verzoek van de referent anoniem. Vertrouwelijkheid staat in ons contact voorop. Als je contact wil met een directeur/bestuurder met wie ik samenwerkte, laat het me dan weten.

Ik denk regelmatig terug aan het traject

‘Als CFO ben ik een man van de harde getallen en feitelijke analyse en was ik niet zo van de psychologie. Maar ik zat al een tijd niet lekker in mijn vel en dat was nieuw voor me. Bij Floris voelde ik me snel veilig en op m’n gemak. Hij luistert, analyseert en schetst de situatie op een manier die me raakte. Ik denk regelmatig terug aan het traject.’

Bestuurder

Deze ervaring is op verzoek van de referent anoniem. Vertrouwelijkheid staat in ons contact voorop. Als je contact wil met een directeur/bestuurder met wie ik samenwerkte, laat het me dan weten.

Ik heb de regie terug

‘Ik twijfelde over een traject bij Floris, omdat ik coaching wat zweverig vond en omdat ik dacht het zelf wel op te kunnen lossen. Uit nieuwsgierigheid besloot ik het toch vol aan te gaan. Met succes. Floris luisterde, analyseerde en gaf me prikkelende oefeningen. Het loopt nu weer als een zonnetje. Ik heb de controle terug.’

Directeur

Deze ervaring is op verzoek van de referent anoniem. Vertrouwelijkheid staat in ons contact voorop. Als je contact wil met een directeur/bestuurder met wie ik samenwerkte, laat het me dan weten.

Diepgaand & praktisch

Zit je niet te wachten op alweer een kleurenanalyse of managementmodel? Wil je ook niet graven in je jeugd zonder dat je snapt waarom? En heb je wel zin om open te onderzoeken met iemand die weet wat ie allemaal niet weet?

Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik werk namelijk graag met je in het hier en nu, met jouw situatie als uitgangspunt. Als het bijdraagt maken we uitstapjes naar vroeger of visualiseren we jouw gewenste toekomst. Open en onderzoekend.

Samenwerkings-
verbanden

Vanuit In Mundo werk ik met directeuren en bestuurders in het onderwijs. We dragen bij aan het vormgeven van  betekenisvol onderwijs, gericht op de ontwikkeling van mensen met het oog op het welzijn van al het leven op aarde. De hele mens in de leerling wordt ontmoet en daarmee welkom geheten met alles wat er is. We richten ons op leiderschap met impact dat bijdraagt aan gezonde en levendige onderwijsorganisaties.

Voor Nyenrode Business University werk ik als executive coach voor directeuren en bestuurders. Sinds 7+ jaar ben ik verbonden als gastdocent Leiderschap. Daarnaast begeleidde ik senior leiderschapsprogramma’s.

Als moderator ben ik sinds 6+ jaar verbonden aan het European Leadership Platform op de Zuidas. Leiders uit het bedrijfsleven en (semi-)overheid komen bij elkaar om uit te zoomen van hun dagelijkse praktijk, op zoek naar wijsheid in leiderschapsdialogen.

Ik ben CRKBO-gecertificeerd. Ook NLP-gecertificeerd, opgeleid als socioloog en diverse leiderschaps- en therapeutische opleidingen.

Inschrijven wachtlijst

Schrijf je in op de wachtlijst voor jouw leiderschapstraject. Ik neem contact met je op zodra ik ruimte heb voor een nieuwe cliënt. Afhankelijk van de drukte is dat doorgaans tussen de 3 en 8 weken. Als je vraagstuk urgent is, dan kun je dat aangeven, daar houd ik zoveel mogelijk rekening mee.

FA_website_afbeelding

Wat kan ik voor je betekenen?

Volle agenda?

Het kan er wel eens bij inschieten om stil te staan bij de echte vragen in het leven en leiderschap.

Ik bied je graag drie reflectiemomenten aan: je ontvangt ze per mail en ze duren een paar minuten.

Zodat je je dag daarna met aandacht en focus kunt continueren. En op termijn wellicht meer plezier en voldoening ervaart.

Zin in drie reflectiemomenten?

Uitschrijven kan altijd met één klik. Je gegevens zijn veilig en worden nooit met anderen gedeeld.

Je agenda vol met overleggen?

Dan kan het er wel eens bij inschieten om stil te staan bij de echte vragen in je leven en leiderschap. Dat is wat ik regelmatig hoor van directeuren en bestuurders die contact met me opnemen.

Daarom bied ik je drie reflectiemomenten aan. Het zijn nano-retraites van een paar minuten die ik je per mail stuur. Zodat je je dag daarna met plezier en voldoening kunt continueren.

Nieuwsgierig?

Je gegevens bewaar ik zorgvuldig en ik deel ze nooit met anderen. Uitschrijven kan altijd met één klik.