Purpose

Van betekenis zijn en blijven

Vraag jij je wel eens af hoe jouw organisatie er over twee, vijf of twintig jaar uit ziet? Er verandert zoveel in korte tijd. Wat is dan echt belangrijk om op in te zetten, voor jouzelf, voor de organisatie voor de samenleving? Ik kijk graag met je mee, op het niveau van toekomstvisie èn praktisch aan-de-slag.

We staan op een kantelpunt in de geschiedenis. De klimaatcrisis, de ecologische crisis, de coronacrisis, digitalisering, disrupties, democratische onrust, verschuivende geopolitieke machtsbalansen. De veranderingen gaan snel, steeds sneller. Soms is het zoveel, dat je niet weet waar je naartoe wilt in je leiderschap.

Ik begeleid mensen in de rol van directeur of bestuurder die zichzelf willen ontwikkelen, zodat zij voldoening, plezier en betekenis ervaren.

Betekenisvolle resultaten

Hoe draag je als directeur, bestuurder of toezichthouder bij aan een organisatie waarin mensen bezield, effectief en plezierig samenwerken? En waar jullie met elkaar betekenisvolle resultaten boeken? Dat vraagt wijsheid in jouw leiderschap. Jij hebt een sleutelpositie en kunt met jouw houding en gedrag concrete stappen zetten in de ontwikkeling van jezelf en de organisatie.

Samenwerken aan:

  • Een sterk en effectief directieteam, waarin ieder vanuit de eigen rol waarde creëert.
  • Doelgerichte en effectieve organisaties waar mensen met plezier en voldoening werken aan een gemeenschappelijke purpose.
  • Een praktische bijdrage aan een rechtvaardige en duurzame wereld.
“Iedereen kan een verschil maken. Durf je groots te denken?”

Staat je Powerpoint nog vol met bullits en cijfers?

Kom dan langs, dan kijk ik met je mee hoe jij mensen op een effectievere manier kunt inspireren.

Krachtige verhalen verbinden feiten en emoties. Met de feiten en cijfers zit het vaak wel goed in organisaties: de Powerpoint-presentaties staan er vol mee. Een toenemende groep leiders zien in dat het om meer dan dat draait. Het gaat meer en meer over betekenisgeving en waardecreatie.

Directeuren die het verhaal en het gevoel weglaten stuiten vaak op verzet en ontevredenheid. Ik zie organisaties daardoor vastlopen. Ik begeleid je graag als je jezelf verder wil ontwikkelen als instrument voor verandering. In hoofd, hart en handen. Denken, voelen en doen.

Verhalende leiders

Voorbeelden van inspirerende leiders zijn er te over. Het zijn vaak mensen die uitmunten door hun voorbeeldgedrag en op een overtuigende manier verhalen vertellen.

Verhalen gaan over veranderingen en emoties. Juist daardoor is storytelling zo belangrijk voor mensen die een beweging op gang willen brengen. Wist je dat het woord ‘emotie’ van het Latijnse ‘ēmovēre’ komt? Dat betekent letterlijk: in beweging brengen.

Echte leiders veranderen geen mensen. Echte leiders faciliteren mensen om zichzelf te zijn, hun talent te ontwikkelen en van daaruit bij te dragen aan het doel van de organisatie. Eén van de meest effectieve instrumenten daartoe is het authentieke, positieve verhaal. In woord en daad.

De wereld is complexer dan ooit. Revolutionaire vernieuwingen zetten organisaties in één klap op de kop. Het bestaansrecht van veel organisaties wordt uitgedaagd. De toekomst ligt open voor organisaties die hun leiderschap daarop aanpassen.

Niet meer de ‘alwetende leider’ aan de top die rationeel vertelt wie wat wanneer moet doen. Er is simpelweg niemand die dat overzicht kan houden. De huidige tijd vraagt om mensen die gezamenlijk het verschil maken. Ik steun directeuren en bestuurders die hun organisatie willen faciliteren in dat proces.

Je bent welkom.

Ontdek de impact die jij wilt hebben.