Visie: Maak jij het verschil?

Waar ik voor sta

Ik zie de twinkeling in de ogen van mensen die verder ontdekken wie ze zijn en wat hen te doen staat. Ik begeleid mensen daarin en daar word ik blij van. Ik vind het belangrijk, omdat het bijdraagt aan mijn ideaal:

  • Een wereld waarin mensen samen maatschappelijke waarde creëren. En daarmee langdurig geluk en succes ervaren.
  • Samenwerkingen waarin mensen werken vanuit een verlangen naar een rechtvaardige, eerlijke en duurzame wereld.

  • Teams en organisaties van mensen met een gezamenlijk verhaal. Waarin plaats is voor ieders persoonlijke doelen en talenten.

Kortom: een wereld van mensen die samen het verschil maken.

Ik heb een diepe overtuiging:

Echte leiders veranderen geen mensen. Echte leiders ontsteken de wil in mensen om te veranderen. Eén van de meest effectieve instrumenten daartoe is het authentieke, positieve verhaal. Die verhalen zijn hard nodig.

De wereld is complexer dan ooit. Revolutionaire vernieuwingen zetten jouw wereld in één klap op de kop. Het bestaansrecht van veel organisaties wordt uitgedaagd. De toekomst ligt open voor organisaties die hun leiderschap daarop aanpassen.

Niet meer de ‘alwetende leider’ aan de top die rationeel vertelt wie wat wanneer moet doen. Er is simpelweg niemand die dat overzicht kan houden. Nee, het nieuwe tijdperk vraagt om Verhalend Leiderschap. Daarin zijn mensen samen bouwend onderweg vanuit een gezamenlijk verlangen. Verhalende leiders faciliteren dat.

“Iedereen kan een verschil maken. Durf je groots te denken?”

Staan jouw Powerpoints ook vol met cijfers?

Krachtige verhalen verbinden feiten en emoties. Met de feiten en cijfers zit het vaak wel goed in organisaties: de Powerpoint-presentaties staan er vol mee. Maar veel leiders vergeten aan die cijfers betekenis te geven. Verhalen geven die betekenis.

Leiders die het verhaal en het gevoel weglaten stuiten vaak op verzet en ontevredenheid bij medewerkers. Angst, boosheid. Binnen teams en bij de leiders zelf. Ik zie organisaties daardoor vastlopen. Mijn advies: koppel je hoofd in een vroeg stadium aan je hart.

Creëer een gezamenlijk verhaal. Het resultaat is verrassend.

Verhalende leiders

Voorbeelden van inspirerende leiders zijn er te over. Het zijn vaak mensen die uitmunten door hun voorbeeldgedrag en op een overtuigende manier verhalen vertellen. We kunnen veel van hen leren.

Verhalen gaan over veranderingen en emoties. Juist daardoor is storytelling zo belangrijk voor mensen die een beweging op gang willen brengen. Wist je dat het woord ‘emotie’ van het Latijnse ‘ēmovēre’ komt? Dat betekent letterlijk: in beweging brengen.

Mijn vraag aan jou: Welke beweging wil jij op gang brengen? Ofwel: welk verschil wil jij maken?

Ontdek de impact die jij wilt hebben.