Visie: Maak jij het verschil?

Waar ik voor sta

De twinkeling in de ogen van mensen die verder ontdekken wie ze zijn en wat hen te doen staat… Ik zie het regelmatig als sparringpartner van bestuurders, leidinggevenden en professionals. Het draagt bij aan:

  • Een wereld waarin mensen in organisaties zichzelf zijn en maatschappelijke waarde creëren.
  • Samenwerkingen waarin mensen werken vanuit een verlangen naar een rechtvaardige en duurzame wereld.

  • Teams en organisaties van mensen met een gezamenlijk verhaal en evolutief doel.

Kortom: een wereld van mensen die samen het verschil maken.

Ik heb een diepe overtuiging:

Echte leiders veranderen geen mensen. Echte leiders ontsteken de wil in mensen om te veranderen. Eén van de meest effectieve instrumenten daartoe is het authentieke, positieve verhaal. In woord en daad.

De wereld is complexer dan ooit. Revolutionaire vernieuwingen zetten organisaties in één klap op de kop. Het bestaansrecht van veel organisaties wordt uitgedaagd. De toekomst ligt open voor organisaties die hun leiderschap daarop aanpassen.

Niet meer de ‘alwetende leider’ aan de top die rationeel vertelt wie wat wanneer moet doen. Er is simpelweg niemand die dat overzicht kan houden. Nee, het nieuwe tijdperk vraagt om mensen die gezamenlijk het verschil maken. Leiders faciliteren dat waardevolle en precaire proces.

“Iedereen kan een verschil maken. Durf je groots te denken?”

Staan jouw Powerpoints ook vol met cijfers?

Krachtige verhalen verbinden feiten en emoties. Met de feiten en cijfers zit het vaak wel goed in organisaties: de Powerpoint-presentaties staan er vol mee. Een toenemende groep leiders zien in dat het om meer dan dat draait. Het gaat meer en meer over betekenisgeving en waardecreatie.

Leiders die het verhaal en het gevoel weglaten stuiten vaak op verzet en ontevredenheid bij medewerkers. Angst, boosheid. Binnen teams en bij de leiders zelf. Ik zie organisaties daardoor vastlopen. Ik begeleid bestuurders, leidinggevenden en professionals die zichzelf verder willen ontwikkelen als instrument van verandering. In hoofd, hart en handen.

Denken, voelen en doen. Telkens weer.

Verhalende leiders

Voorbeelden van inspirerende leiders zijn er te over. Het zijn vaak mensen die uitmunten door hun voorbeeldgedrag en op een overtuigende manier verhalen vertellen.

Verhalen gaan over veranderingen en emoties. Juist daardoor is storytelling zo belangrijk voor mensen die een beweging op gang willen brengen. Wist je dat het woord ‘emotie’ van het Latijnse ‘ēmovēre’ komt? Dat betekent letterlijk: in beweging brengen.

Mijn vraag aan jou: Welke beweging wil jij op gang brengen? Ofwel: welk verschil wil jij maken?

Ontdek de impact die jij wilt hebben.