Sparringpartner, consultant en trainer
voor jouw en jullie ontwikkeling

Werken vanuit jouw (en jullie) essentie

Ik werk als (team)coach, consultant en trainer, en ben -ook in mijn werk- vooral mens. Een mens die het soms weet en vaak ook niet weet. Een mens die vragen durft te stellen en durft te voelen waar het misschien wel om draait.

Het tekent mijn kijk op leiderschap: echte leiders gaan voor in niet-weten, kwetsbaarheid en vragen stellen.

Het resultaat daarvan is dat deze leiders aanvoelen waar de energie van hun team of organisatie naartoe gaat, zodat zij daarop durven voortbouwen. Zij dienen hun organisatie.

Resultaat

 • Je bent van grotere maatschappelijke waarde.
 • Je inspireert je team, organisatie en (klanten)netwerk.
 • Je ervaart meer plezier in je werk.

Ons werk en het leven stellen ons telkens nieuwe uitdagingen. Het zijn uitnodigingen om opnieuw naar de wereld en jezelf te kijken. In de basis komt het vaak neer op twee vragen: ‘Wie ben ik? En wat staat me te doen in mijn werk?’ Kortom, wat is mijn verhaal? Vanuit de herkenning begeleid ik je graag in het vinden van jouw antwoorden.

Voldoening. Plezier. Betekenis.

Als procesbegeleider, coach en adviseur creëer ik ruimte en tijd voor echte ontmoetingen: dialogen, leiderschapstrajecten en coachsessies waarin je jezelf, je collega’s en de purpose van jouw team en organisatie opnieuw ontmoet. Zodat jij en jullie fris en nieuwsgierig een volgende stap kunnen zetten.

Wat anderen vertellen over mijn rol:

“In een persoonlijke sfeer (her)ontdekten we in korte tijd welk verschil we willen maken! Het was zowel inspannend als ontspannend. Vanuit efficiënt maatwerk leidde Floris medewerkers van gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen (HLT Samen).”
Harmen Janse, Gemeente Hillegom, werkgroep 'Samen werken in de nieuwe organisatie'
“Storytelling is een cruciale vaardigheid voor verandermanagers. Floris verstaat als geen ander de kunst om te laten zien wat het betekent voor jouw verhaal.”
Jo Vincken, Directeur bij Nyenrode Business Universiteit

Wat ik je bied als coach

Waarderend en confronterend, zo typeren klanten mijn stijl. ‘Wat wil ik precies bereiken? Welk verschil willen wij maken? En hoe komen we daar?’ Dat zijn vragen waar organisaties me voor inzetten.

Ik creëer doorgaans snel een open sfeer waarin deelnemers inzichten en vaardigheden leren. Met toewijding, diepgang en plezier begeleid ik bestuurders, leidinggevenden en professionals. We hebben namelijk alle werkende Nederlanders nodig om de uitdagingen van onze tijd aan te gaan.

Vanuit Horizon Training & Ontwikkeling werk ik met aandacht talent- en organisatieontwikkelingen bij bijvoorbeeld PostNL, Provincie Zeeland, KLM, het Openbaar Ministerie, ABN Amro en Engie. Regelmatig werk ik samen met collega-coaches/consultants, voor een maximaal effect.

Mijn expertise

Drie ontdekkingstochten waarin ik bestuurders, leidinggevenden en professionals begeleid, in individuele, team- en organisatie-transformaties:

 • Het vergroten van jouw inzicht in jezelf en je situatie.
  Is wat je doet ook echt wat je wilt?
 • Het ontwikkelen van jouw idee voor de toekomst.
  Welk verschil wil jij maken?
 • Het (nog verder) leren inspireren van anderen.
  Hoe geef jij richting?

Interesse in coaching voor jouw verhaal?

Ik ben benieuwd naar jouw en jullie situatie en jouw en jullie ontwikkelvraag. We onderzoeken samen wat ik voor je kan betekenen.

Floris Alberse, Gespreksleider, dagvoorzitter en trainer

Foto: Bob Bronshoff

Contact

Je kunt me bereiken op 0645789808.

Liever een mailtje? alberse@horizontraining.nl