Over mij

Twinkeling

Ik zie de twinkeling in de ogen van mensen die verder ontdekken wie ze zijn en wat hen te doen staat. Daar nodig ik je graag toe uit, als trainer, gespreksleider en documentairemaker.

Storytelling is daarin een leidraad. Verhalend Leiderschap leidt tot resultaten, voldoening en meerwaarde voor jouw organisatie en onze samenleving.

Kortom: samen maken we het verschil.

Floris Alberse, Gespreksleider, dagvoorzitter en trainer

Twee vragen vormen de leidraad in mijn leven en werk: Wie ben ik? En wat staat me te doen?

Coach en procesbegeleider

In trainingen, teamsessies en coaching begeleid ik leiders en professionals in het verder ontdekken van hun drijfveren, talenten en individuele doelen. Met die basis wordt het uitdragen van het eigen verhaal overtuigender en effectiever. Het geeft teams en leiders een stevige basis om tot structureel betere resultaten te komen.

Verhalen

Als documentairemaker voor de VPRO en NTR registreerde ik hoe mensen zich ontwikkelen en omgaan met veranderingen van buitenaf of binnenuit. Met mijn documentaire De flat van mijn opa won ik de NTR Radioprijs 2011. Diverse documentaires werden geselecteerd voor de internationale festivals: de Prix Europa, het International Feature Conference en de Prix Italia.

Iedereen kan een verschil maken. Durf je?

Opleidingen

Ik ben opgeleid als socioloog (MSc) met een specialisatie in de arbeid- en organisatiesociologie. Daarnaast studeerde ik af in de journalistiek (MA) aan de Universiteit van Amsterdam. Met bijvakken aan de Humboldt Universität in Berlijn en de Vrije Universiteit.

Binnenkort rond ik een 3-jarige opleiding af in het begeleiden van mensen, teams en organisaties bij verandering. Dat doe ik bij Phoenix Opleidingen in Utrecht. Het stelt me in staat om organisaties, teams en mensen te begeleiden bij duurzame groei.

En verder…

In 2013 trouwde ik met Beatrijs, met wie ik met veel plezier in Amsterdam woon. Regelmatig gaan we een weekendje weg, vaak de stad uit.

Samen met een aantal anderen richtte ik een zaalvoetbalteam op. We spelen op de donderdagavond in de KNVB-competitie. Zevende klasse. 😉

Interviews

Onder meer bij Pauw & Witteman werkte ik als redacteur. Diverse kranten, radioprogramma’s en een tv-programma interviewden me over mijn documentaires en projecten. Drie voorbeelden daarvan:

Interview in het AD en de regionale kranten