De trailer van mijn documentairefilm Ik hoor alles – Vincent Bijlo voor Het Uur van de Wolf op NPO 2.

Inspirerende verhalen

Documentairemaker

Naast mijn werk als coach en procesbegeleider maakte ik documentaires. Voor Het Uur van de Wolf (NTR op NPO 2) regisseerde ik de televisiedocumentaire over de blinde cabaretier en muzikant Vincent Bijlo. Voor de VPRO en NTR op NPO Radio 1 maakte ik radiodocumentaires. Als documentairemaker dook ik in de verhalen van mijn hoofdpersonen. Ik vertelde hun verhalen om daarmee kijkers en luisteraars uit te nodigen tot reflectie op hun eigen leven.

Ik nodig jou als kijker en luisteraar graag uit om aan de hand van mijn documentaires te reflecteren op onze wereld en jouw rol daarin

Even opscheppen: mijn documentaire De flat van mijn opa won de NTR Radioprijs. Twee documentaires werden genomineerd voor internationale festivals (Prix Europa, Prix Italia, International Feature Conference). Ik hoor alles – Vincent Bijlo ging in première op het Nederlands Film Festival. Een selectie van de documentaires die ik maakte:

GA NAAR WEBSITE
  • De flat van mijn opa

    Opa Piet voelt zich niet thuis meer in Nederland. Dat komt volgens hem ‘door al die buitenlanders’. Kleinzoon Floris wil weten hoe dat komt en gaat samen met zijn opa op zoek naar een oplossing.

  • De zwarte in het witte land

    De Nederlands-Surinaamse Zawdie (25) voelt zich nog steeds niet thuis in Nederland. Dat komt volgens hem doordat veel mensen hem behandelen als buitenlander. Kameraad Floris zoekt samen Zawdie naar een oplossing, onder meer in Suriname.

Interviewer

Voor NRC Handelsblad en nrc next schreef ik lange en korte interviews. In de interviews draaide het altijd om persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling. Ondernemers, politici, kunstenaars, onderwijzers, advocaten en anderen vertelden over de belangrijkste lessen in hun leven.

Samen met collega Adinda Akkermans schreef ik de rubriek Leermeester, waarin bijzondere mensen vertelden van wie zij hun vak geleerd hadden. Voorheen werkte ik als redacteur voor Pauw & Witteman. Een kleine selectie van de interviews die ik schreef:

ZOEK IN MIJN COMPLETE ARCHIEF