Persoonlijk leiderschapstraject

Voor jou als directeur of bestuurder

Op basis van jouw situatie en vraag stellen we samen een persoonlijk leiderschapstraject voor je samen. Dit leidt ertoe dat je op een effectieve en plezierige manier stappen zet in de door jou gewenste richting.

Waarderend en confronterend

Ik begeleid je in je leiderschap en nodig je in een prettige setting uit om je bewuster te worden van jouw houding en overtuigingen, en om nieuwe paden te bewandelen. Ik sta naast je en leg verbanden. In alle openheid werpen we samen een nieuw licht op wat er (onbewust) speelt. Zo verdiep je je wijsheid, wortel je dieper in je eigen verhaal en geef je van daaruit leiding. Waar nodig en naar behoefte kijk ik ook met je mee in je organisatie. Ik begeleid bijvoorbeeld teamsessies waarin jullie elkaar echt ontmoeten en leren om beter samen te werken.

Ik begeleid directeuren, bestuurders en toezichthouders uit profit- en non-profitorganisaties. Voorbeelden van vragen waarmee zij bij mij komen:

  • Welke consequenties hebben de veranderingen in mijn organisatie en in de samenleving voor mijn gedrag en houding?
  • Ik slaap onrustig door gedoe op het werk of thuis, wat nu?
  • Wil ik mijn functie behouden of niet?
  • Hoe scherp ik mijn visie aan, zodat ik ook de nieuwe generatie inspireer?
  • Hoe ga ik om met die collega of stakeholder met wie het contact niet lekker loopt?

In de begeleiding is er alle ruimte voor jouw verhaal. En vanzelfsprekend breng ik ook mezelf in, als sparringpartner in jouw leerproces. Ik luister, prikkel, inspireer en breng kennis in. Daarbij horen mijn visie op persoonlijke ontwikkeling, organisaties en de maatschappij. Ik gebruik theorieën rond leiderschap en verandering vanuit het systemisch werk, Transactionele Analyse en NLP. Storytelling en muziek zijn ook inspiratiebronnen. Ik stel andere vragen dan je wellicht gewend bent; dieper, in beweging brengend en veelal gericht op betekenis. Maar bovenal ben ik iemand die jou graag ontmoet om samen nieuwe energie aan te boren en perspectieven te ontdekken.

Hoe ga jij voor in de verandering die je wilt zien bij medewerkers?

Voorbeeld

Als leider ga jij voor in de verandering die je wilt zien bij collega’s. Daarom vragen directeuren, bestuurders en toezichthouders me om mee te kijken in hun vraagstukken, zodat er nieuwe perspectieven ontstaan.

Vragen waarmee je bij mij aan het juiste adres bent:
– Hoe kom ik tot een eigen en inspirerende visie, waar ook de nieuwe generatie voor wil gaan?
– Wat speelt er in de onderstroom in het directieteam, in mijzelf, in mijn organisatie en/of thuis?
– Hoe creëer ik meer vrijheid, plezier en betekenisvolle relaties in mijn leven?
Ik faciliteer je graag in jouw proces, zodat jij je eigen antwoorden vindt.

Welkom

Je bent welkom in mijn werkruimte in Wageningen. Het werd in 1952 gebouwd door de universiteit voor dr. B.K. Boom. Zoals zijn naam al doet vermoeden, was hij boomkundige, dendroloog. Vanuit deze ruimte deed hij onderzoek en schreef hij zijn boeken, met knetterend haardvuur op de achtergrond. Het gebouw, de vuurplaats en het uitzicht zijn behouden: de bomen die hij plantte zijn uitgegroeid tot hoge en diepgewortelde bomen. De ruimte is onlangs gerenoveerd en opnieuw een inspiratieplek geworden om je leiderschap te verlichten en te verdiepen.

Als je kijkt naar jouw persoonlijke purpose, waar zit dan de overlap en het verschil met die van je organisatie?

Opleidingen

Ik ben opgeleid als socioloog (MSc) met een specialisatie in de arbeid- en organisatiesociologie. Daarnaast studeerde ik af in de journalistiek (MA) aan de Universiteit van Amsterdam. Met bijvakken aan de Humboldt Universität in Berlijn en de Vrije Universiteit.

In 2018 rondde ik de 3-jarige opleiding af in het begeleiden van mensen, teams en organisaties bij verandering bij Phoenix Opleidingen in Utrecht. Daar deed ik ook de vervolgopleiding in systemisch werken, om mensen op identiteitsniveau te begeleiden in hun ontwikkelen. Het stelt me in staat om organisaties, teams en mensen te begeleiden bij duurzame groei en transformatie.

Meer over mij

In 2013 trouwde ik met Beatrijs, met wie ik in Wageningen woon. De gezelligheid en de cultuur van een stadje en de rust en het groen van de natuur maken dit tot een unieke plek, centraal in Nederland. Ik ben regelmatig in mijn voormalige woonplaats Amsterdam. Een inspiratiebron in mijn werk is muziek, van Johann Sebastian Bach tot Anouk, van Stef Bos tot (vooral Nederlandse) hiphop.

In de media

Voorheen werkte ik als documentairemaker en interviewer. Diverse media interviewden me over de verhalen die ik maakte. Vijf voorbeelden van die interviews met mij:

Interview in het AD en de regionale kranten