Innoveren! We moeten innoveren! Politici, wetenschappers en ondernemers zijn het niet vaak met elkaar eens, maar wel als het gaat om het belang van innoveren. Goed, maar hoe innoveer je dan? En hoe kom je tot een nieuw idee? Floris Alberse gaat op hazenjacht. Wie had dat kunnen bedenken?

 

{image:1562}

Pek van Andel over de ongezochte vondst

 

Nederland heeft een aardige traditie als het gaat om nieuwe vondsten: de deltawerken, de cd, de flitspaal. Dat soort uitvindingen zijn van levensbelang, vinden de voorstanders van innovatie. Niet alleen omdat die nieuwe vondsten een probleem oplossen of het leven aangenamer maken, maar zeker ook voor de economie.

 

{image:1560}

Uitvinders bij Philips: Loek Boonstra en Lou Ottens

 

Documentairemaker Floris Alberse ziet ook het belang van innoveren, maar hoort weinig over de vraag hoe je dan innoveert. Hij gaat op zoek naar antwoorden. Samen met hem volgt u een speciale training van Geert Teunissen, gaat u te raden bij de inmiddels bejaarde uitvinders van de cd, en stapt u de wondere wereld van de ongezochte vondst van Pek van Andel binnen.

 

Eén ding lijkt zeker: innoveren kun je leren! De radiodocumentaire werd 25 januari 2015 uitgezonden op NPO Radio 1 door de VPRO/NTR in het programma RadioDoc. U kunt de documentaire hierboven terug luisteren, of u abonneren op Floris’ podcast.

 

{image:1561}

Creatief denken-trainer Geert Teunissen