Zangeres Caro Emerald brengt vandaag haar nieuwe plaat uit. The Shocking Miss Emerald is de langverwachte opvolger van haar debuut Deleted Scenes from the Cutting Room Floor uit 2010 dat ook internationaal een groot succes was.

 

Parijs
Waar haar debuut geïnspireerd was door Hollywood, begon het tweede album met beelden uit het Parijs van de jaren twintig. ‘Dat is het startpunt; van daaruit laat je je fantasie de vrije loop,’ aldus de zangeres over het werkproces.

Emerald maakt haar nieuwe plaat zonder vooropgezet plan: ‘We hadden door alle internationale aandacht geen tijd vergaderingen te beleggen over de koers. Maar dat bleek uiteindelijk geen nadeel, we hebben het gewoon gedaan.’

Caro Emerald is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om het (internationale) succes van haar debuutalbum en haar nieuwe plaat, The Shocking Miss Emerald, te bespreken. Ook treedt ze op met haar nieuwe single Liquid Lunch.

Redactie: Floris Alberse