Journalist Bram Vermeulen heeft de Lira Correspondentenprijs 2013 gewonnen voor de beste freelance buitenlandcorrespondent. Vermeulen is correspondent in Turkije voor onder meer de VPRO, NRC Handelsblad en het NOS Journaal. Voor de VPRO presenteerde hij de televisieprogramma’s In Turkije en Langs de grenzen van Turkije.

Standplaats
Voordat Vermeulen in Turkije begon te werken, was hij actief als correspondent in Zuid-Afrika. Daar maakte hij verschillende verhalen over Zimbabwe waarvoor hij in 2007 werd genomineerd voor de Dick Scherpenzeelprijs. Twee jaar later kreeg hij een vaste standplaats in Turkije en schreef hij een boek over zijn tijd in Zuid-Afrika Help, ik ben blank geworden.

Bram Vermeulen is vanavond bij Pauw & Witteman te gast om over zijn ervaringen als correspondent in Turkije te vertellen. Als correspondent maakt hij zaken van dichtbij mee. Hoe wordt er in Turkije bijvoorbeeld over de zaak Yunus gesproken? En hoeveel invloed heeft de Gülen-beweging?

 

Redactie: Floris Alberse