Tot en met 24 februari staat ze nog op de planken in het Amsterdamse Carré Theater, maar dan is het ook écht afgelopen. De 77-jarige Nelly Frijda stopt definitief met haar acteercarrière. Yab Yum: Het Circus van de Nacht is haar laatste voorstelling waar ze de muzikale rol speelt van een hoerenmadam.

Frijda heeft een indrukwekkende speellijst als actrice. In 1959 maakte ze haar debuut in de filmwereld met Moutarde van Sonaansee van Toon Hermans. Daarna speelt Frijda nog in een twintigtal films. Bij het grote publiek wordt ze echt bekend door haar rol als Ma Flodder in de drie Flodderfilms uit 1986, 1992 en 1995.

Televisie
Ook op de televisie maakte ze furore. In de eerste plaats vanwege de Flodder tv-series. In 2008 en in 2010 is ze ook op de radio te horen in de hoorspelen Dommel en Moker.

 

Vanavond in Pauw & Witteman blikt Frijda terug op haar loopbaan en vertelt ze over haar besluit te stoppen.

Redactie: Floris Alberse