Emeritus hoogleraar Gerard ‘t Hooft sprak vorige week voor denktank de Club of Amsterdam over de toekomst van ruimtereizen. Als ambassadeur van de groep Mars One heeft hij een adviserende rol. Mars One heeft de ambitie om in 2023 een groep mensen naar de gelijknamige planeet te brengen. 

 

Mars One is een Nederlandse organisatie die de belevenissen van een groep kolonisten op de planeet Mars à la Big Brother op camera wil vastleggen. Alleen is het een enkele reis, want er zijn onvoldoende voorzieningen om iemand weer terug naar aarde te kunnen brengen. Woordvoerder Suzanne Flinkenflögel en mede-oprichter van Mars One Arno Wielders waren vorig jaar over hun initiatief te gast in Pauw & Witteman.


Nobelprijs voor Natuurkunde

‘t Hooft won in 1999 samen met Martinus Veltman de Nobelprijs voor Natuurkunde. Hij gelooft dat over tien jaar het Mars One-project gerealiseerd kan zijn: “Ik ben er erg enthousiast over, dus ik kan pogingen om het te verwezenlijken maar beter steunen.”  

Vanavond is Gerard ‘t Hooft bij Pauw & Witteman te gast om te vertellen hoe leven op Mars mogelijk is. Hij praat erover samen met twee mensen die de reis naar Mars wel zien zitten en een initiatiefnemer van Mars One

 

Redactie kandidaat-astronauten: Fieke Hamers

Redactie Gerard ‘t Hooft: Floris Alberse