De NTR Radioprijs, de prijs voor jonge radiomakers, is uitgereikt aan Floris Alberse. In de categorie Nieuws won Floris met zijn radiodocumentaire De flat van mijn opa.

Juryvoorzitter Pieter Broertjes: ‘Een oorspronkelijk en origineel programma. Dit is een goed voorbeeld van een groot actueel onderwerp dat persoonlijk wordt gemaakt. Daardoor grijpt het je.’

Jurylid Willemijn Veenhoven (presentatrice BNN): ‘Het is een geraffineerd verhaal over de veranderende samenleving en hoe verschillende generaties daarmee om moeten gaan.’ De Vlaamse Carmien Michels won in de categorie Cultuur.

 

De documentaire van Floris is ook genomineerd voor de Prix Europa 2011, de prijs voor de beste Europese radio en televisie. De uitreiking is 29 oktober 2011.

 

De International Feature Conference 2011 nomineerde De flat van mijn opa in april van dit jaar voor het internationale radiofestival. Simon Elmes, creative director van de BBC, schrijft daarop:

“Floris verdient lof voor de belangrijkste scène waarin grootvader zijn buurman ontmoet. Dat is ontroerend, humoristisch en maatschappelijk onthullend.” De volledige tekst is te lezen op LinkedIn.

De radiodocumentaire De flat van mijn opa is hier te beluisteren. Diverse media besteedden aandacht aan de Radioprijs.